Makaleler

Bu sonbaharda havuzunuzun bakımı nasıl yapılır?

Havuzlar, bahçenizi yükseltmenin ve doğal yaşamı çekmenin harika bir yoludur. Sonbaharda yavru amfibiler ayrıldı ve yetişkin böcekler kış uykusuna yattı, bu yüzden en önemli ipuçlarımızı takip ederek göletinize bakma fırsatını yakalayın.

Düşen yaprakları temizle

Çürüyen yapraklar, havuzunuzun ekolojik dengesini bozan zararlı kimyasallar yayar. Sonbahar ayları boyunca, gölet bitkilerinden ve yakındaki bitki örtüsünden düşmüş olabilecek ölü yapraklar için göletinizi kontrol edin. Havuzunuzu havalandırılmış, tıkanık olmayan ve kimyasallardan arındırılmış tutmak için bunları ince bir ağ kullanarak çıkarın. 

Alan oluştur

Yaban hayatı barınmak için su bitkilerine bağlıyken, çok fazla bitki göleti tıkayarak dengesini bozabilir. Fazla gölet yabani otlarını çıkarın ve solmuş çiçekleri ve yaprakları gölete düşmeden ve suyu kirleterek ayrışmadan önce budayın. 

Yakındaki bitki örtüsünü kesin

Havuz bitkilerinizin yeterli güneş ışığına erişebildiğinden emin olun. Çevredeki tüm bitki örtüsünün büyümesini kontrol edin ve gölge oluşturuyorsa sarkan yaprakları kesin. 

Battaniyeyi çıkarın

Bambu kamışı kullanarak battaniyeyi sudan kaldırın ve kepçeyle çıkarın. Yabani otlarda barınan sudaki vahşi yaşama güvenli bir şekilde yer değiştirme şansı vermek için göletin yanında birkaç gün bırakmanızı öneririz. 

Marjinal ve oksijen veren bitkiler

Sağlıklı havuz yaşamı için marjinal ve oksijen veren bitkilerin iyi bir karışımı gereklidir:

  • Marjinal bitkiler sığ suda ve nemli toprakta yetişir. Havuzun çevresinde hayati bir barınak oluştururken havuz kenarlarını gizlemenin ideal yoludur. Ayrıca yaban hayatı için yumurtlamak için mükemmel bir yaşam alanı sağlarlar.
  • Oksijen veren bitkiler öncelikle su altında büyür. Temel oksijen üretirler, yabancı maddeleri emerler ve besinler için alglerle rekabet ederek havuz suyunu temiz ve berrak tutmaya yardımcı olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir